Simbol grafic SI. Banner SI.
Clubul Soroptimist Internațional Timisoara, România
Prima pagină
Soroptimist Internaţional
Despre noi
Proiecte
Evenimente
Contacte
Cluburile uniunii
Clubul SI Arad
Clubul SI Braşov
Clubul SI Bucureşti
Clubul SI Cluj-Napoca
Clubul SI Craiova
Clubul SI Slatina
Clubul SI Târgovişte
Clubul SI Timişoara
Clubul nostru a fost înfiinţat la data de 13 în 1996.
Naşele clubului: Vasso Stavrianoupoulu, Atena Grecia
Număr membre: 15
Adresa e-mail: soroptimistimisoara@gmail.com
Legături de prietenie cu cluburile SI:
- Club SI Aarhus, Danemarca-1998
- Club SI Rovigo, Italia-2002
- Club SI Zwolle, Olanda-2010
- Club SI Hassleholm, Suedia-2013
- Club SI Tunis Fondateur, Tunisia-2016
- Club SI Aalen, Germania-2017
- Club SI Worcester and District-2017
Conducerea clubului în mandatul 2018-2020:
Preşedintă:Jeanne-Marie Cretescu, jcretescu@yahoo.com
Secretară:Daniela Andrica, daniela_hentschel2000@yahoo.com
Ne găsiţi pe Facebook: Club Soroptimist International Timisoara
poza


Principalele Proiecte
ale Clubului Soroptimist Internațional Timişoara

Citeste mai mult despre proiectele noastre...

- Campania împotriva violenței şi traficului de ființe umane în şcoli “ Violență, trafic de ființe umane - STOP!”

- Proiectul “Educatia copiilor - victime ale traficului de fiinte umane” - realizat in colaborare cu Asociatia Generatie Tanara si cu sprijinul Uniunii SI Danemarca.

Grupurile tinta ale proiectului au fost copii netransportabili, si copii provenind din familii defavorizate, cu o situație materiala slaba si unii cu probleme mari de sanatate.

- Proiectul “Educatia tinerilor-victime ale traficului de fiinte umane” - realizat in colaborare cu Asociatia Generatie Tanara si cu sprijin financiar de la Clubul Hässleholm, Suedia

- Proiectul “COCONS” - Pentru prima data in Timisoara!

cu sprijinul prietenelor soroptimiste de la Clubul SI Val D'Arve Cluses, Clubul Soroptimist International Timişoara a donat 14 cocons pentru îngrijirea nou născuților prematuri de la Clinica de obstetrică ginecologie Bega.

- Proiectul “Step-Mici intreprinzatori” - realizat in colaborare cu Liceul Teoretic Iris Timisoara cu sprijin Grupului Danezo-Roman - Regiunea 2 Danemarca.

- Proiectul “Vine Craciunul si pentru voi, copii” - realizat impreuna cu Sc. cu cls. I-VIII nr. 30 Timisoara si a ajutat 40 de copii cu situatie dificila si a fost sponsorizat de SC Elster Timisoara.

- Proiectul “O sansa pentru viitorul ei” - sustine o victima a traficului de fiinte umane inregistrata la Asociatia Generatie Tanara pentru a-si continua educatia.Proiectul este sponsorizat de Clubul infratit cu noi Zwolle,Olanda.

- Proiectul “Paştele pentru toti copiii” martie-apr.2012, in colaborare cu Sc. cu cls. I-VIII nr. 30 Timisoara si sponsorizat de Grupul Danezo-Roman, Regiunea 2 Danemarca, ajuta 40 copii cu situatie materiala slaba sau cu probleme mari de sanatate.

Citeste mai mult despre proiectele noastre...Aniversarea a 75 de ani de la infiintarea
Clubului Soroptimist International Aarhus, Danemarca - 8 dec. 2012


Intalnirea Guvernatoarelor 2012 Prietenele noastre de la Clubul SI Aarhus din Danemarca si-au sarbatorit Aniversarea de 75 ani in 8 decembrie 2012. Au fost alaturi de ele Mihaela Noditi din partea Uniunii SI Romania, Raluca Voda, Agneta Balazs din partea Clubului SI Timisoara si doua noi membre a clubului din Bucuresti. La sedinta festiva Mihaela Nodiți a prezentat Uniunea SI din Romania precum si realizarile uniunii noastre. Ne-am simtit minunat alaturi de surorile soroptimiste venite de pretutindeni, am legat noi prietenii si ne-am intors cu amintiri de neuitat.Aniversarea a 25 de ani de la inființarea
Clubului Soroptimist Internațional Hässleholm, Suedia - 1 oct. 2015

Aniversare Suedia 2015
Prietenele noastre de la Clubul SI Hässleholm şi-au sărbătorit Aniversarea a 25 de ani de la inființare. Am fost alături de ele prin Agneta Balazs, Lăcrămiara Naltabar si Florina Bută. Ne-am simțit minunat, ne-am intors cu amintiri frumoase.Sedința de alegere a noii conduceri a clubului nostru

In octombrie 2014 a avut loc şedința de alegere a noii conduceri - am ales noua preşedinte în persoana Dnei Agneta Lucia Balazs. Dna Lucia Anucuța, preşedinta clubului între anii 2012-2014 după felicitări, a predat însemnele clubului.

Targ de Craciun - Step


“Niciodată nu ți se dă o dorință fără să ți se dea deasemenea şi puterea să o transformi în realitate. Va trebui totuşi să munceşti pentru asta”
( Richard Bach )

Vis Soroptimist

Dragele mele,

Mi-am permis să încep această scrisoare către voi folosind acest citat.

De ce ? Pentru că totul a început de la o dorință : aceea de a face parte dintr-o echipă care să gândească la fel, să acționeze la fel, să vadă unde este nevoie de ajutor şi să-l ofere fără ca acesta să fi fost solicitat, să dea o mână de ajutor atunci când este nevoie , să aibă capacitatea să ințeleagă importanța gestului făcut.

Si pentru că mi-am dorit cu adevărat toate acestea, mi s-a oferit şansa de a vă cunoaşte pe voi DOAMNELOR ! Nu-mi mai rămâne decât să muncesc alături de voi pentru a-mi îndeplini dorinta.

Un moment foarte important pentru mine, în primul an ca şi membră activă a CLUBULUI SI TIMISOARA, a fost evenimentul organizat pentru ANIVERSAREA a 15 ANI de la înființare.

A fost prima aniversare la care participam în mod direct şi pentru mine existau multe necunoscute. O mulțime de întrebări mi-au venit în minte la început : oare vom avea timp să ne ocupăm de organizare, ținând cont de faptul că fiecare dintre noi are şi alte angajamente ? Oare cum ne vom descurca din punct de vedere financiar ? Oare chiar vor participa la eveniment atâtea persoane cât am estimat noi ? Oare... Oare...

Apoi mi-am dat seama că suntem o echipă care a reuşit să-şi atinga obiectivele stabilite şi că alături de noi sunt mulți, mulți prieteni. Ne-am împărțit sarcinile, ne-am sfătuit, ne-am susținut reciproc şi am reuşit !

Pentru mine cele trei zile au fost încărcate de emoție şi bucurie. Impresiile Dianei Pop, membra clubului SI Timişoara, continuare (pdf)...

A GLOBAL VOICE FOR WOMEN
O VOCE PUTERNICA PENTRU FEMEI